Cégalapítás

Egy társaság cégbejegyzésének lebonyolítása az esetek többségében nem bonyolult feladat. Az úgynevezett egyszerűsített cégeljárás keretében, a törvény szerinti mintaszerződések alkalmazása esetén a cégbíróság bejegyzési eljárásának határideje egy óra. Mindent el lehet intézni az ügyvéd elektronikus aláírásával, internetes úton.

cegalapitas2

A  cégalapítás folyamatában számos szakkérdés merülhet fel, ezért – bár az érdemi könyvvitel megkezdése csak a cég bejegyzését követően lehetséges – már a cégalapítás előtt javasolt felkeresni egy könyvelőt. Az előzetes egyeztetés sok kérdésre adhat választ és fölösleges költségektől is megóvhatja a társaságot. A cégbejegyzési kérelem beadásával pedig már az adózási határidők is elindulnak. Így még akkor is számviteli szakemberhez kell fordulni, ha a társaság egy ideig még nem kezdi meg a gazdasági tevékenységét, hiszen a bejelentéseket, bevallásokat a tevékenység működésétől függetlenül teljesíteni kell.

Mi több Ügyvédi Irodával állunk kapcsolatban, így a cégalapítás folyamatában, a megfelelő döntések (cégforma kiválasztása, ÁFA és egyéb adózási kérdések, stb.) meghozatalában segítségére vagyunk!

BBALANCE_FINAL-1 B-Balance Könyvelőiroda
+36 30  224 9464